José Ramos werkt via Corporate Capital als CDD-analist. Wij vroegen hem om iets te delen over zijn ervaring bij Corporate Captial.

Sinds oktober 2022 ben ik werkzaam via Corporate Capital, mijn huidige opdracht voer ik uit bij de Rabobank. Ik ben in contact gekomen met Corporate Capital via een medeweker van mijn vorige detacheerder. Voor de functie van CDD-analist zochten ze professionals die al ervaring hadden met CDD, dat had ik echter nog niet. Daarom heb ik een korte opleiding gevold die werd gegeven door een van de professionals die bij de Corporate Capital groep aangesloten zit en zelf ook binnen het CDD vak op opdracht zat. Hij gaf ons aan de hand van een gedegen training alle aspecten van het vak uit en trainde ons op het zelfstandig werken aan casussen, dit gaf mij de basis waarmee ik de overstap kon maken naar een CDD functie.

Voorheen werkte ik als financieel adviseur maar dit ging me op den duur minder interesseren. In mijn periode als financieel adviseur heb ik ook een tijdje als kwaliteitsmedewerker mogen werken. Daar ben ik trots op. Nu werk ik dus in een functie als CDD-analist, ik controleer bijvoorbeeld transacties op witwassen en terrorisme financiering. Ik ben overgestapt naar CDD omdat ik iets nieuws wilde gaan doen waarbij ik weer meer word uitgedaagd. De zaken die er binnen CDD voorbijkomen, vind ik erg interessant om uit te zoeken. Ik vind het belangrijk dat mensen op een eerlijke manier geld verdienen. Het is niet mijn bedoeling om een rechercheur te zijn, maar ik wil ervoor zorgen dat we een eerlijke maatschappelijk krijgen en hier wil ik graag aan bijdragen. Het leukst aan mijn werkzaamheden vind ik het onderzoeken, bijvoorbeeld om erachter te komen of mensen op een legale of illegale manier geld verdienen. Ik onderzoek of we een klant kunnen vertrouwen en als iets niet helemaal klopt ga ik verder onderzoeken naar wat er mis is.

Tot nu toe heb ik het meest geleerd dat het erg belangrijk is dat je goed op details moet letten. Ook is het belangrijk dat je effectief te werk gaat, zodat je de juiste tijd aan de juiste activiteiten besteedt. Na een half jaar deze functie te hebben gehad mocht ik als kwaliteit adviseur werken. Ik mocht dossiers nakijken van medewerkers en ik ben erg trots op dat ik dit in zo’n korte tijd deze stappen heb mogen nemen. In de toekomst hoop ik meer zakelijke klanten te kunnen helpen i.p.v. alleen maar particuliere klanten. Ook lijkt het mij leuk dat als wanneer ik iets meer ervaring heb in mijn functie, ik begeleider kan worden voor andere ambitieuze professionals. Ik wil geen teamleider zijn, maar mensen begeleiden lijkt mij erg leuk.

Ik heb het erg naar mijn zin met mijn opdracht en mijn collega’s zijn ook erg leuk! Heel tevreden dus met mijn opdracht hier via Corporate Capital.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *